Friday, January 22, 2010

De Adirondacks

De Adirondacks is een van mijn favoriete gebieden om te bezoeken. Waarom? Dit filmpje zegt wel genoeg.

Het een een gebied met veel bos, bergen, meren en rivieren. De Adirondacks is een uniek gebied. Om erdoor te rijden is mooi, maar waarschijnlijk zou je snel moe worden van alleen maar bossen zien. Om het echt te ervaren moet je de auto uit en wat gaan doen. Er zijn vele recreatie mogelijkheden zoals wandelen (hiking), kano varen, wildwater varen, zwemmen, paardrijden, en boot of vliegtochtjes.


Een zomerochtend, met de typische Adirondack stoelen.

Hiking
Wandelingen varieren van gemakkelijk tot zeer zwaar. (wat is een 46er? Iemand die alle 46 high peaks heeft beklommen!).

Je zult dus tussen al die wandelingen moeten zoeken naar iets wat bij je past in de streek waar je bent. Genoeg keus in ieder geval.

Wij zitten meestal in de buurt van Old Forge, en daar hebben we verschillende wandelingen gedaan.

Bald Mountain is een korte maar steile wandeling van ongeveer 1 mijl (en ook weer 1 mijl terug naar beneden). Goede schoenen zijn een must. Je klimt over rotsen en boomwortels, oppassen als het nat is.



Bovenop de berg staat een uitkijktoren die je kunt beklimmen.


Kun je je voorstellen dat hier vroeger iemand woonde? Zijn werk was om bosbranden te ontdekken.


Na de klim wordt je beloond met een schitterend uitzicht.


Mooi zo 's avonds aan het water.


Ochtendmist over Fourth Lake.



Een wandeling op een vroege ochtend, een kort pad naar Bubb Lake, en dan onverwacht een schitterend uitzicht.


Bubb Lake


Bubb Lake

Moss Lake en Nick's Loop zijn makkelijkere wandelingen, een beetje bergop en af, maar niet zwaar.

Zwemmen
In old Forge is een waterpark.



Het golfslagbad.

Zwemmen kan op vele plaatsen. In bijna alle dorpen waar we waren was een openbaar zandstrandje, en de state parken hebbne ook strandjes, hoewel daar vaak alleen gezwommen mag worden als er een badmeester aanwezig is. We hebben ook wel eens gezwommen tijdens het kanovaren, hoewel bij sommige meren moet opletten dat je niet op iemand's prive terrein bent.

Kano varen
Voor de kano vaarders zijn er allelei kano verhuurders. We hebben een paar keer bij Tickner Canoe in Old Forge kano's gehuurd. De Moose river is op dat stuk een rustige mooie rivier. Dezelfde rivier heeft een stukje verderop wild water, voor de avontuurlijkere aangelegden, dat hebben we nog niet geprobeerd!

Let op het weer voordat je een kano huurt. Kano varen op een groot meer zou ik niet doen (we zijn door ervaring wijs geworden). Het waait op zo'n meer al gauw te hard, en je kunt door de golven al gauw omslaan.


Een stralende ochtend.


Toen de zon even doorkwam op een regenachtige dag. In de verte een kano op het water.

Museums
Het Adirondack Museum in Blue Mountain Lake legt de geschiedenis van de Adirondacks uit. Het is alweer een aantal jaren geleden dat we het bezochten, en we vonden het de moeite waard.

The Wild Center is een nieuw natuurmuseum in tupper Lake. We zijn er nog niet geweest, maar het ziet er wel mooi uit.

Een winkel moet wel uniek zijn als het een toeristenatractie is. Old Forge Hardware is zo'n winkel. Het is in een groot pand dat in allerlei kleine kamers is ingedeeld, en ze hebben er zogenaamd alles. Het is leuk om eens rond te neuzen. Wilderness Interiors is een van mijn favoriete winkels. Ze hebben er veel typisch Adirondack meubelen en dingetjes.

Er zijn vele mooie plekjes, dat zal duidelijk zijn. Hier nog eentje waar we niet geweest zijn, maar onze zoon wel:


Je hoeft de berg niet eens te beklimmen, de Whiteface Veterans Memorial Highway brengt je naar boven. We waren er ooit in mei, en de weg was nog dicht vanwege sneeuw. Dus kijk van tevoren of het open is.

reisverhaaltje

reisverhaaltje

No comments:

Post a Comment