Friday, January 1, 2010

Plekjes in Pennsylvania

De Pocono's

In de Pocono bergen van Pennsylvania ligt de Delaware Water Gap, een National Recreation Area. Het is een mooi gebied, waar je kunt wandelen en watervallen bekijken. Als je actief bezig wilt zijn kun je er een kano, kajak, of rubber boot huren en de rivier een eind afzakken.






Een waterval in Delaware Gap, Dingman Falls.


Bij het Lehigh Gorge State Park kun je fietsen huren en door de vallei fietsen over een oude treinbedding dat in een pad veranderd is. Je wordt met een busje afgezet aan een eind van het pad, en aan het andere einde weer opgehaald. Het hele pad is 25 mijl lang, en er zijn maar 3 plaatsen waar je erop kunt dus je kunt kiezen hoe ver je wilt fietsen. Het pad is zacht glooiend, en loopt langs een riviertje tussen de bergen.
Je kunt er op sommige dagen ook wild water varen, maar alleen op de dagen dat er water uit een dam gelaten wordt en de rivier hoog staat.
Het is een prachtige omgeving!


Aan het begin van de rit.








Het Hickory Run State Park is leuk om te bezoeken, en je vindt er het een veld vol met ronde rotsblokken, het "boulder field". De rotsblokken worden door de vorst omhoog geduwd. Uniek om te zien.




Boulder field

In Scranton ligt een interessant treinmuseum. Treinen zijn een groot onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis, en zonder de stoomtreinen zou Amerika niet zijn wat het is. Het is een bezoekje waard.


Caboose


Er staan oude treinen, en binnen is er een museum met uitleg.

Het hele reisverhaal staat hier.


The Grand Canyon of Pennsylvania

Deze Grand Canyon lijkt natuurlijk niks op de enige echte Grand Canyon, maar is ook een hele mooie plek. Het is een vallei, en heel groen. Je kunt er wandelen of fietsen op het Pine Creek Rail Trail. Dit is een oude treinbedding die veranderd is in een pad. Net als het pad door de Lehigh Valley Gorge is het bijna helemaal vlak en loopt het langs een riviertje door een dal.

Ook hier kun je maar op een paar plaatsen op het pad komen en kun je fietsen huren.












Vanuit het Leonard Harrison State Park heb je een prachtig uitzicht over de vallei.



Het hele reisverhaaltje staat hier.

No comments:

Post a Comment